T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İZMİR / KARŞIYAKA - Adnan Menderes Anadolu Lisesi

OUR HOME IS THE WORLD isimli e-twinning projemiz

                                  OUR HOME IS THE WORLD

Adnan Menderes Anadolu Lisesi olarak  e-Twinning proje çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam etmektedir. Bu projede, Öğrencilerin sürdürülebilirlik ve tüketim alışkanlıkları konusunda bilinçlendirilmesi amaçlanmaktadır.

Proje hedeflerimiz arasında, Toplumsal bilince sahip, sorumluluk duygusu gelişmiş bireyler yetiştirmek, ders dışı etkinliklerle farklı öğrenme ortamları yaratmak, öğrencilerin sosyal gelişimine katkıda bulunmak, öğrencilerin  özgüvenini artırmak, dijital becerilerinin geliştirilmesini sağlamak, Öğretmenlerin mesleki gelişimine katkıda bulunmak yer almaktadır.

Projemiz 3 ay olarak planlanmıştır. Projeye en fazla 10 öğrenci katılabilir. Proje süresince her ay düzenli toplantılar yapılması planlanmaktadır. Görev paylaşımı ve zaman çizelgesi proje planında açıkça belirtilecek, görevler projedeki tüm ortaklarla eşit olarak paylaşılacaktır.

İngilizce Öğretmenimiz  Fatma ÇAKIR, okulumuzda 2023-2024 eğitim öğretim yılı içerisinde yürüteceği projelerden  birisi olan, Our Home is the World (Evimiz dünya )  projesinde,  Türkiye'den 9, Ürdün’ den 1, Romanya’ dan 1 ve İtalya’ dan 1 okul olmak üzere toplam 12 okul katılımıyla çalışacaktır.

Our Home is the World (Evimiz dünya )  projesinde İngilizce öğretmenimiz 10-C sınıfından 6 öğrencimiz ile birlikte proje çalışmalarına rehberlik edecektir.

Proje sonunda öğrenciler doğru tüketim alışkanlıkları kazanacak, doğa bilincine sahip olacak, Tasarruf etmeyi öğrenecektir.Öğrenciler işbirliği içinde ürün üreterek kendilerine ve başkalarına güvenmeyi öğrenirler.

Proje Web 2.0 araçlarını başta olmak üzere teknolojinin sunduğu imkanları işbirlikçi bir öğrenme ortamı içerisinde kullanmayı amaçlamaktadır. Öğrencilerin güncel teknolojiyi yakalama, diğer okullardaki akranları ile paylaşımda bulunma ve çalışmalarını dijital ortamda sunma hedeflerimiz arasındadır. Öğrencilerimiz eğlenerek öğrenme, bunu yaparken de sosyal ortamda bilgisini paylaşabilme imkanına sahip olacaktır.

 29-04-202429-04-202429-04-202429-04-202429-04-2024

https://youtu.be/8PTxPZR14zY

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.04.2024 - Güncelleme: 29.04.2024 09:59 - Görüntülenme: 50
  Beğen | 0  kişi beğendi